Ebben a cikkben:

Óvodai mosdó akadálymentesítése

2011. február 03.
1731
Óvodai mosdó akadálymentesítése

Időről időre szárnyra kap az a vélekedés, miszerint az óvodákban a gyermekmosdót is akadálymentesíteni kell. Ez egyértelműen félreértés lehet, hiszen a nehezen mozgó, járni nem tudó mozgássérült kisgyerekek mindenképp segítséget igényelnek, tehát a részükre nem indokolt akadálymentes WC-t, mosdót kialakítani, különösen nem a közös vizesblokkban.

Ha mindettől eltekintünk a bemutatott mosdó kb. rendben van, bár a jelenlegi bútorzattól nem lehetne hozzáférni, és helyesebb lett volna karos, keverő csapteleppel felszerelni.

Az akadálymentes mosdóra csak hidegvizes csap jutott (a melegvizes kiállás ott van a mosdó alatt).

Az akadálymentes mosdóra csak hidegvizes csap jutott (a melegvizes kiállás ott van a mosdó alatt).

A WC kialakítása viszont igazi különlegesség. A padlólapdarabokkal magasított WC, a használat előtt kiszakadt lehajtható kapaszkodó, a bútorlapra felszerelt, zéró teherbírású fix kapaszkodó, a WC-tartály frappáns vízbekötése, a párkányból kifűrészelt darabka a felhajtható kapaszkodó számára, az elbontott gyerek-WC kihűlt helye… mind-mind figyelemre méltó részletek.

Ezt nem kellett volna.

Ezt nem kellett volna.

Ha el is tekintünk attól, hogy a vizesblokkhoz eleve nem kellett volna hozzányúlni, legalábbis nem ezért, akkor sincs semmi mentség (egyébként ami az akadálymentesítést illeti, az intézmény többi része messze nem ennyire ilyen, szerencsére).

Nem sikerült.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!